ПР-ът в новини

Новини

 

Първата GAZPROM бензиностанция беше открита в България

30.07.2013

Дъщерното дружество на Газпром нефт – сръбската NIS АД Novi Sad отвори първата бензиностанция работеща под търговската марка GAZPROM в България. Бензиностанцията се намира на международен път Е79 София – Кулата, на 4 км след изхода на Благоевград, посока Кулата.

Българският пазар е определен като приоритетен пазар за развитие на търговска мрежа под марката GAZPROM в региона. Компанията е в процес на доизграждане на още 9 бензиностанции. Във втората фаза от програмата за развитие са планирани още 10 обекта. До края на годината щи има общо над 40 бензиностанции в България. Страната е третата в региона на Балканите, където бяха отворени бензиностанции под търговската марка GAZPROM. В края на 2012 г. заработиха обекти в Сърбия и Румъния.

В края на 2015 г. веригата бензиностанции GAZPROM ще разполага с над 250 обекта в региона на Балканите, като 80 от тях ще бъдат на територията на България. Оперативното управление на веригата на Балканите се осъществява от NIS.

Премиалната верига бензиностанции GAZPROM предлага на своите клиенти продукти отговарящи на най-новите евро стандарти – дизел, бензин, LPG и масла. Обектите ще разполагат с магазин, ресторант и кафе зона. Клиентите ще имат възможността да се възползват и от допълнителни услуги, като безплатен безжичен интернет. Бензиностанциите са разположени по протежение на национални и международни пътища и в големите градове.

„Създаването на търговска мрежа под марката GAZPROM в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие на търговската мрежа в Европа. Планираме да продължим да разширяваме нашето присъствие в Сърбия, Румъния и България. Уверен съм, че веригата бензиностанции GAZPROM бързо ще спечели популярност на Балканите, заемайки лидерска позиция на пазара“, – заяви заместник-изпълнителния директор на „Газпром нефт“ за логистика, обработка и продажби, Анатолий Чернер.

СПРАВКА:

NIS е една от най-големите вертикално интегрирани енергийни компании в Югоизточна Европа. NIS се занимава с проучване, производство и рафиниране на нефт и газ, както и продажба на петролни продукти. Основните акционери са Газпром нефт (56,15%) и правителството на Република Сърбия (29,88%). Дружеството разполага с две производствени предприятия, в Панчево и Нови Сад с общ капацитет на преработка от 7 млн. тона петрол годишно, както и LPG производствена единица в Elemir. NIS произвежда около 1,7 милиона тона нефтен еквивалент и природен газ годишно. Търговската мрежа на компанията включва над 500 бензиностанции, товарни и складови съоръжения на територията на Балканите. Освен в Сърбия, NIS е представена в Босна и Херцеговина, Унгария, България, Румъния, Туркменистан, Ангола, Белгия и Русия.