ПР-ът в новини

Timeline Новини

 

Европейската комисия с поучителна изложба в Несебър

13.08.2014

 

Eкипът на „Янев и Янев“ и инициативата на Европейската комисия „Generation Awake” събудиха туристите в Несебър и ги накараха да се замислят за ползите от ефективното използване на природните ресурси. Огромни пана, разположени в близост до Мелницата в Несебър, онагледиха основните принципи на линейната и рециклиращата икономики.

Под мотото „Отпадъците са ценен ресурс”, екипът на проекта забавляваше туристите и едновременно с това им напомняше, че трябва да променят начина, по който произвеждат и използват стоките. Главното действащо лице на кампанията – талисманът Банко Кофата, приканваше хората да се снимат с него и да получат снимка за спомен. Чрез колелото на късмета, всеки можеше да приложи наученото от паната и да спечели награда.

Кампанията се организира от Генерална дирекция „Околна среда” на Европейската комисия и се провежда в няколко държави- членки на ЕС – Франция, Португалия, Хърватска, Гърция, Румъния, България и др. Насочена е към широката общественост, като показва какво можем да направим в ежедневието си, за да намалим отпадъците и да използваме по-разумно природните ресурси като вода, енергия, дървесина и метали.

Несебър е градът, избран да бъде домакин на кампанията в България. В рамките на целия месец август може да видите инсталацията и да се запознаете с главния герой на кампанията – Банко Кофата като посетите пешеходната алея между стария и новия град. Повече информация за кампанията може да намерите на сайта на проекта www.generationawake.eu и на Facebook страница facebook.com/GenerationAwake

20 причини да сме 20 години в ПР-а

13.11.2013

 

Защото за нас ПР-ът не е ПростО Работа.

Защото за нас ПР-ът не е ПростА Работа.

Защото сме добри слушатели.

Защото сме добри разказвачи.

Защото овладяваме кризисни ситуации.

Защото създаваме доверие.

Защото винаги имаме план.

Защото нямаме работно време.

Защото нямаме свободно време.

Защото обичаме невъзможните срокове.

Защото обичаме високите очаквания.

Защото за нас всяко съобщението е от ключово значение.

Защото сме активни.

Защото докато работим, се забавляваме.

Защото докато се забавляваме, работим.

Защото за нас всеки изход е и вход.

Защото обичаме свежите идеи.

Защото създаваме новини.

Защото сме различни.

Защото сме най-добри.

 

 

Първата GAZPROM бензиностанция беше открита в България

30.07.2013

Дъщерното дружество на Газпром нефт – сръбската NIS АД Novi Sad отвори първата бензиностанция работеща под търговската марка GAZPROM в България. Бензиностанцията се намира на международен път Е79 София – Кулата, на 4 км след изхода на Благоевград, посока Кулата.

Българският пазар е определен като приоритетен пазар за развитие на търговска мрежа под марката GAZPROM в региона. Компанията е в процес на доизграждане на още 9 бензиностанции. Във втората фаза от програмата за развитие са планирани още 10 обекта. До края на годината щи има общо над 40 бензиностанции в България. Страната е третата в региона на Балканите, където бяха отворени бензиностанции под търговската марка GAZPROM. В края на 2012 г. заработиха обекти в Сърбия и Румъния.

В края на 2015 г. веригата бензиностанции GAZPROM ще разполага с над 250 обекта в региона на Балканите, като 80 от тях ще бъдат на територията на България. Оперативното управление на веригата на Балканите се осъществява от NIS.

Премиалната верига бензиностанции GAZPROM предлага на своите клиенти продукти отговарящи на най-новите евро стандарти – дизел, бензин, LPG и масла. Обектите ще разполагат с магазин, ресторант и кафе зона. Клиентите ще имат възможността да се възползват и от допълнителни услуги, като безплатен безжичен интернет. Бензиностанциите са разположени по протежение на национални и международни пътища и в големите градове.

„Създаването на търговска мрежа под марката GAZPROM в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие на търговската мрежа в Европа. Планираме да продължим да разширяваме нашето присъствие в Сърбия, Румъния и България. Уверен съм, че веригата бензиностанции GAZPROM бързо ще спечели популярност на Балканите, заемайки лидерска позиция на пазара“, – заяви заместник-изпълнителния директор на „Газпром нефт“ за логистика, обработка и продажби, Анатолий Чернер.

СПРАВКА:

NIS е една от най-големите вертикално интегрирани енергийни компании в Югоизточна Европа. NIS се занимава с проучване, производство и рафиниране на нефт и газ, както и продажба на петролни продукти. Основните акционери са Газпром нефт (56,15%) и правителството на Република Сърбия (29,88%). Дружеството разполага с две производствени предприятия, в Панчево и Нови Сад с общ капацитет на преработка от 7 млн. тона петрол годишно, както и LPG производствена единица в Elemir. NIS произвежда около 1,7 милиона тона нефтен еквивалент и природен газ годишно. Търговската мрежа на компанията включва над 500 бензиностанции, товарни и складови съоръжения на територията на Балканите. Освен в Сърбия, NIS е представена в Босна и Херцеговина, Унгария, България, Румъния, Туркменистан, Ангола, Белгия и Русия.

На 6 февруари – концерт в подкрепа на борбата с рака на маточната шийка

02.04.2013

На 6 февруари 2013 г. от 18.00 ч. в НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА, ЗАЛА 1, ще се проведе концерт „Заедно срещу рака на маточната шийка. Избери живота.“ Събитието е под патронажа на Председателя на 41-то Народно събрание – г-жа Цецка Цачева, с организатори Комисия по здравеопазването, Министерство на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Столична община. Партньори на събитието са съсловни и пациентски организации, представители на неправителствения и частния сектор. В концерта ще се включат Графа, Били Хлапето и Михаела Филева, Любо, Орлин, Део, Лео, Поли Генова, ОГИ 23, Мариана Попова, Печенката, Дивна и Рафи. More