ПР-ът в новини

Timeline Новини

 

Тодор Янев, управител на Янев и Янев, поема председателството на борда на световната ПР група WorldCom Public Relations Group за Европа, Близкия Изток и Африка

23.05.2018

Тодор Янев, управител на Янев и Янев, поема председателството на борда на световната ПР група WorldCom Public Relations Group за Европа, Близкия Изток и Африка (https://worldcomgroup.com/ ). Избран е да поеме поста на 30-ата годишна среща на групата в Торонто, Канада.

Агенция Янев и Янев има 25-годишна история. Консултира български и международни компании, представени в страната, и е единственият член на международната група от България. Вече 10 години агенцията реализира успешни партньорства с мрежата WorldCom.

През последните три години Тодор Янев беше член на борда на WorldCom за Европа, Близкия Изток и Африка с ресор развитие на млади кадри и като такъв отговаряше за обученията на млади професионалисти от групата. В края на месец май тази година в София ще се проведе поредната младежка среща с 23-ма участници от 14 държави.

Тодор Янев има магистърска степен по политическа икономика от London School of Economics and Political Science и бакалавърска степен по бизнес и икономика от University College London. Преди да поеме поста управител на Янев и Янев, има 8-годишен опит във финансовия бранш.

WorldCom е водещата световна мрежа за независими ПР агенции, тя обединява 132 компании в 113 града, на шест континента. Групата има общ оборот от над 273 милиона долара за 2016 г. и над 2300 служители в цял свят. Сред клиентите на групата са компании като: Coca-Cola, Warner Bros, ABC, Lidl, Fitbit и др. Основната цел на организацията е да създава дългосрочни партньорства между членовете й и да предоставя висококачествени услуги на клиентите си, независимо къде по света се намират.

София 23.05.2018 г.

 

Кризисна комуникация в подкрепа на „Глориент Инвестмънт“ БГ в спора с „Техноморкет България“

16.03.2018

„Янев и Янев“ организира успешна кризисна комуникация в подкрепа на “Глориент Инвестмънт” срещу “Техномаркет България”. „Глориент Инвестмънт“ БГ е голяма чужда компания, която набира средства на лондонската борса и инвестира успешно в десетки проекти в страната.

“Техномаркет” продава на ”Глориент Инвестмънт”  през  2006 година  13 магазина в страната и 1 административна сграда в София. От тогава веригата „Техномаркет“ е наемател  на “Глориент”, но през 2016 г., след фалита на КТБ собствеността се сменя и новия собственик  спира да плаща наемите и заявява, че не ги дължи, тъй като имотите са нейна собственост.  Този „юридически“ прочит на ситуацията води до десетки дела в две посоки – в едната инвеститорите от „Глориент“ настояват за опразване на обектите заради неплатени наеми, в другата от „Техномаркет“ искат да се прогласят за нищожни сделките за покупка и наем на магазините.  Казусът се разви в над 80 съдебни дела в цялата страна, като съществуваше реален  риск „Глориент“ да загуби собствеността си, независимо от напълно неоснователните искания на „Техномаркет“ пред съда. Същеврменно „Глориент“ търпи огромни загуби от неплатени наеми и за съдебни разходи. Представителят на чуждите инвеститори в сделката  Майкъл Юлер най-добре описва техното разочарование:  “Притеснени сме за загубите, които търпим и сме много разочаровани, че  подобни нелоялни бизнес практики са възможни в страна от ЕС, както и че е възможно един нов собственик на фирмата-наемател  да спре да плаща наем и да оспорва правото на собственост, като се опитва да отмени законна търговска сделка отпреди 10 години. Това противоречи на основни принципи в правото”.

Кризисната комуникационна кампания, която организира агенция „Янев и Янев“  успя да  спечели публичната подкрепа за „Глориент Инвестмън БГ“ и да  стопира агресивните  действия на „Техномаркет“.

В тази трудна кампания  бяха привлечени  водещи медии, известни експерти, дипломати. Алармирани бяха чуждите търговските камари, които  внесоха официални протестни писма до българските институци и започнаха да следят внимателно съдебните дела. Развоя на съдебните дела привлече интереса  на журналистите. Организирани бяха пресконференции с участието на представителя на инвеститорите Майкъл Юлер,  публични обсъждания, които осветиха казуса и повдигнаха дебата за бизнес средата и  риска на чуждите инвеститори у нас. Засиленото медийно внимание, големият брой публикации по случая доведе до сключването на споразумение между двете фирми, което в началото на кризата беше невъзможно.

 

21ви Европейски форум по Екоиновации 5-6 февруари 2018 в София, България

08.03.2018

 

 

21ви  Европейски форум по Екоиновации

5-6 февруари 2018 в София, България

 

21вото  и най-голямото до сега издание на форума разгледа екологични иновационни решения за подобряване на качеството на въздуха. Събитието обедини над 500 участника от компании и публични органи, които вече са успели да разработят и внедрят ефективни нови технологии или иновативни модели на бизнес и управление с тези, които търсят такива решения и практики. Участие взеха: Даниел Кайеха Креспо, Генерален директор на Генерална дирекция по околна среда на Европейската комисия, министър на околната среда и водите д-р Нено Димов, кметът на София Йорданка Фъндъкова и много други.

 

Европейският форум за екоиновации е част от Плана за действие за екологични иновации, предназначен да стимулира възприемането от страна на пазара на иновативни решения. Форумът дава възможност за обмен на най-добри практики в тази сфера. Акцентите и заключенията от дискусиите на форума се разпространяват след събитието сред заинтересованите среди. Предлагат се препоръки за действия, както от страна на бизнеса, така и от страна на националните и европейски политици.

 

Събитието бе организирано съвместно от Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия и Министерството на околната среда и водите на Република България (в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз). Янев и Янев, съвместно с белгийската компания PRACSIS  отговаряше за логистиката и координацията на събитието.

The 21 th edition of the Forum, and the biggest so far, has examined eco-innovative solutions for improving air quality. It has brought  together over 500 participants – representatives of  companies and public authorities that have already succeeded in developing and deploying effective new technologies, or innovative business and governance models, with those who are looking for such solutions and practices.

Key speakers were:Daniel Calleja Crespo, Director General, Directorate-General for the Environment, European Commission, Ph. D. Neno Dimov, Minister for Environment and Water, Bulgaria, Yordanka Fandakova, Mayor of Sofia and many others.

 

The European Forum on Eco-innovation is part of the Eco-innovation Action Plan designed to boost market-uptake of innovative solutions by sharing best practices at the policy and business level. The Forum brings together specialists from the science and engineering, policy, finance, NGO, academic, and business communities. The highlights and conclusions of Forum discussions and debates are disseminated after the event throughout the eco‑innovation community and beyond. Recommendations are made for future action by the business and finance worlds, as well as national and European policy makers.

The event is jointly organised by the European Commission and the Ministry of Environment and Water of the Republic of Bulgaria (under the Bulgarian presidency of the Council of the European Union). Janev & Janev jointly with the Belgian company PRACSIS was responsible for the event  logistic and coordination.

Европейската комисия с поучителна изложба в Несебър

13.08.2014

 

Eкипът на „Янев и Янев“ и инициативата на Европейската комисия „Generation Awake” събудиха туристите в Несебър и ги накараха да се замислят за ползите от ефективното използване на природните ресурси. Огромни пана, разположени в близост до Мелницата в Несебър, онагледиха основните принципи на линейната и рециклиращата икономики.

Под мотото „Отпадъците са ценен ресурс”, екипът на проекта забавляваше туристите и едновременно с това им напомняше, че трябва да променят начина, по който произвеждат и използват стоките. Главното действащо лице на кампанията – талисманът Банко Кофата, приканваше хората да се снимат с него и да получат снимка за спомен. Чрез колелото на късмета, всеки можеше да приложи наученото от паната и да спечели награда.

Кампанията се организира от Генерална дирекция „Околна среда” на Европейската комисия и се провежда в няколко държави- членки на ЕС – Франция, Португалия, Хърватска, Гърция, Румъния, България и др. Насочена е към широката общественост, като показва какво можем да направим в ежедневието си, за да намалим отпадъците и да използваме по-разумно природните ресурси като вода, енергия, дървесина и метали.

Несебър е градът, избран да бъде домакин на кампанията в България. В рамките на целия месец август може да видите инсталацията и да се запознаете с главния герой на кампанията – Банко Кофата като посетите пешеходната алея между стария и новия град. Повече информация за кампанията може да намерите на сайта на проекта www.generationawake.eu и на Facebook страница facebook.com/GenerationAwake

20 причини да сме 20 години в ПР-а

13.11.2013

 

Защото за нас ПР-ът не е ПростО Работа.

Защото за нас ПР-ът не е ПростА Работа.

Защото сме добри слушатели.

Защото сме добри разказвачи.

Защото овладяваме кризисни ситуации.

Защото създаваме доверие.

Защото винаги имаме план.

Защото нямаме работно време.

Защото нямаме свободно време.

Защото обичаме невъзможните срокове.

Защото обичаме високите очаквания.

Защото за нас всяко съобщението е от ключово значение.

Защото сме активни.

Защото докато работим, се забавляваме.

Защото докато се забавляваме, работим.

Защото за нас всеки изход е и вход.

Защото обичаме свежите идеи.

Защото създаваме новини.

Защото сме различни.

Защото сме най-добри.

 

 

Първата GAZPROM бензиностанция беше открита в България

30.07.2013

Дъщерното дружество на Газпром нефт – сръбската NIS АД Novi Sad отвори първата бензиностанция работеща под търговската марка GAZPROM в България. Бензиностанцията се намира на международен път Е79 София – Кулата, на 4 км след изхода на Благоевград, посока Кулата.

Българският пазар е определен като приоритетен пазар за развитие на търговска мрежа под марката GAZPROM в региона. Компанията е в процес на доизграждане на още 9 бензиностанции. Във втората фаза от програмата за развитие са планирани още 10 обекта. До края на годината щи има общо над 40 бензиностанции в България. Страната е третата в региона на Балканите, където бяха отворени бензиностанции под търговската марка GAZPROM. В края на 2012 г. заработиха обекти в Сърбия и Румъния.

В края на 2015 г. веригата бензиностанции GAZPROM ще разполага с над 250 обекта в региона на Балканите, като 80 от тях ще бъдат на територията на България. Оперативното управление на веригата на Балканите се осъществява от NIS.

Премиалната верига бензиностанции GAZPROM предлага на своите клиенти продукти отговарящи на най-новите евро стандарти – дизел, бензин, LPG и масла. Обектите ще разполагат с магазин, ресторант и кафе зона. Клиентите ще имат възможността да се възползват и от допълнителни услуги, като безплатен безжичен интернет. Бензиностанциите са разположени по протежение на национални и международни пътища и в големите градове.

„Създаването на търговска мрежа под марката GAZPROM в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие на търговската мрежа в Европа. Планираме да продължим да разширяваме нашето присъствие в Сърбия, Румъния и България. Уверен съм, че веригата бензиностанции GAZPROM бързо ще спечели популярност на Балканите, заемайки лидерска позиция на пазара“, – заяви заместник-изпълнителния директор на „Газпром нефт“ за логистика, обработка и продажби, Анатолий Чернер.

СПРАВКА:

NIS е една от най-големите вертикално интегрирани енергийни компании в Югоизточна Европа. NIS се занимава с проучване, производство и рафиниране на нефт и газ, както и продажба на петролни продукти. Основните акционери са Газпром нефт (56,15%) и правителството на Република Сърбия (29,88%). Дружеството разполага с две производствени предприятия, в Панчево и Нови Сад с общ капацитет на преработка от 7 млн. тона петрол годишно, както и LPG производствена единица в Elemir. NIS произвежда около 1,7 милиона тона нефтен еквивалент и природен газ годишно. Търговската мрежа на компанията включва над 500 бензиностанции, товарни и складови съоръжения на територията на Балканите. Освен в Сърбия, NIS е представена в Босна и Херцеговина, Унгария, България, Румъния, Туркменистан, Ангола, Белгия и Русия.

На 6 февруари – концерт в подкрепа на борбата с рака на маточната шийка

02.04.2013

На 6 февруари 2013 г. от 18.00 ч. в НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА, ЗАЛА 1, ще се проведе концерт „Заедно срещу рака на маточната шийка. Избери живота.“ Събитието е под патронажа на Председателя на 41-то Народно събрание – г-жа Цецка Цачева, с организатори Комисия по здравеопазването, Министерство на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Столична община. Партньори на събитието са съсловни и пациентски организации, представители на неправителствения и частния сектор. В концерта ще се включат Графа, Били Хлапето и Михаела Филева, Любо, Орлин, Део, Лео, Поли Генова, ОГИ 23, Мариана Попова, Печенката, Дивна и Рафи. More