( 359 2 ) 870 21 02
Janev & Janev Janev & Janev

Presshub

Българите купуват все по-малко гуми втора употреба

 

 

 

 

Употребяваните зимни гуми са опасни и крият рискове независимо от зимните условия

Промяна в потребителските нагласи на българските клиенти, показват последните данни за България на водещия международен онлайн дилър на гуми Делтиком АГ. От компанията споделят, че в България се забелязва значително намаляване на търсенето на гуми втора употреба особено за зимния сезон.
Като дилър, който оперира на европейския пазар, с над 500 милиона продажби на гуми годишно, Делтиком АГ посочва няколко причини за тази пазарна тенденция. Развитието на онлайн платформите и сайтове за търговия на гуми увеличават значително достъпа на българския потребител до богата гама от бюджетни зимни гуми на различни водещи производители. Същевременно има увеличение и на вноса на гуми от Азия, които съвсем естествено заместват тези „втора употреба”.
„Смятаме, че това е една изключително позитивна тенденция, защото ползването на гуми втора употреба крие сериозни рискове. Много трудно е да се забележат скритите дефекти в гумата, както и вътрешни износвания на гумата. Ние съветваме клиентите си винаги да оглеждат своите гуми преди новия сезон и да ги подновят с нови, ако не са били сменени 6 години след датата на производство”, заявява Ивана Киров – консултант и координатор по техническите въпроси в Делтиком АГ.
До-скоро най-търсените гуми втора употреба са тези с по-големите размери и предназначени за по-тежкотоварни превозни средства. От Делтиком АГ регистрират търсене на нови гуми и в този сегмент.
От компанията споделят, че принос в промяната на потребителските нагласи имат именно онлайн търговците на гуми. Сайтовете за гуми предоставят на клиентите изключително голямо разнообразие и възможности за сравнение на продуктите по различни характеристики, цена и предпочитан производител. Освен спестяването на време, онлайн покупката е с гаранция, гумите пристигат готови за монтаж и ако е недоволен, потребителят може да ги върне в законоустановения срок.