( 359 2 ) 870 21 02
Janev & Janev Janev & Janev

Presshub

Кампания 2022 за дестилация на розово масло бе уважена от посланика на САЩ в България и официални лица от областта

Янев и Янев организира комуникацията на специалното събитие

 

Началото на компанията за дестилация на розово масло бе дадено с откриването на поредната инвестиция в България на световния гигант в сферата на етерични масла „dōTERRA “. След като през 2015 г. компанията създаде най-голямата дестилерия в страната – „Esseterre“, която се намира в Добрич и дестилира основно лавандула, маточина, бял равнец, тамян и смирна, сега компанията навлиза в сферата на дестилация на розово масло чрез новата си розоварна „Terra Roza”.

За пореден път комуникацията и отразяването в медиите бе поверена на екипа на Янев и Янев. На събитието освен представители на регионалните и национални медии, присъстваха официални лица и представители на местната власт, сред които кмета на община Казанлък – г-жа Галина Стоянова, кмета на град Шипка – г-жа Василка Панайотова и кмета на с. Шейново Петя Лейкова.

Специален гост на откриването на розоварната „Terra Roza” бе нейно превъзходителство Херо Мустафа, посланик на САЩ в България. Пред медиите тя заяви: „Българската роза е наистина уникален български продукт и аз съм толкова доволна да видя, че американска компания помага на България да покаже това на света, като същевременно допринася толкова съществено за икономическото и социалното развитие на региона“.

dōTERRA изгради новата дестилерия на терен от 11 декара в близост до град Шипка с четири казана с обем от 5,5 м³ всеки. Целта е да се произвежда висококачествено розово масло, което да бъде изнасяно за външните пазари. Всичко произведено от двете дестилерии се влага в крайните продукти на  „dōTERRA“, която гарантира най-високо качество чрез прилагането на утвърдените международни стандарти, надградени допълнително със собствени правила за подбор и оценка на суровините.